Monday, October 11, 2010

Sa vorbim de maniere

Poate multe si multi dintre voi au citit pana acum
"Codul Bunelor Maniere".

Tin sa spun ca pe mine personal aceasta carte m-a marcat, in anumite privinte. Pentru ca am descoperit in ea multe dintre secretele oamenilor pe care ii admiram. Le admiram simplitatea plina de gust pe care o afisau, si nu doar in public asa cum multi dintre noi avem tendinta sa o facem. Manierele nu ar trebui sa fie numai de suprafata.

Ce zice aceasta carte este ca:
-"Oricine stie ca un om de societate agreabil este intimpinat de cei din jur cu mai multa bucurie decit un necioplit ; ca o persoana zimbitoare este acceptata mai usor in societate decit un om posomorit"

-La capitolul Cum nu imbracam se zice ca: "Haina trebuie conceputa in asa fel incit sa puna in valoare personalitatea unei femei. Poti sa copiezi aproape identic modelele aparute in revistele de moda fara a deveni eleganta. Adevarata eleganta se obtine dintr-un acord perfect intre haina , imprejurare si personalitatea celui care o poarta. Este un al saselea simt care le spune unor femei cum sa poarte o rochie de doi bani ca pe un model de la o mare casa de moda. Un aforism demn de retinut in acest domeniu suna astfel : " mai degraba putin mai simplu decit un pic prea incarcat "


Cartea este mult mai complexa si mai utila si ne invata cum sa ne comportam in mai multe situatii incat sa nu fim ridicoli, dar nici exagerat de politicosi incat sa cadem in dizgratie.

Amintiti-va: "Ce-i mult din orice...strica". Fiti simpli.




2 comments:

Anonymous said...

When will you post again ? Been looking forward to this !

Tulpina-Rosie said...

Well, thank you. I'm gonna be posting something next week.Enjoy!