Tuesday, October 12, 2010

Despre sampoane si parul meu ... gras



Am sa vorbesc un pic despre doua dintre sampoanele pe care le-am achizitionat de curand. Amandoua sunt luate din farmacie pentru ca deja cu sampoanele din supermarketuri nu mai reuseam sa ma impac deloc. Unul dintre ele este de la Foltene - Sampon Pt Par Gras Seboreglator
si celalalt este de la Phyto - Phytocedrat Sampon Sebo-regulator Cu Ulei De Lamaie Dulce. Primul incercat a fost Foltene pentru ca Phyto nu aveau in farmacie.

Despre Foltene am tot cautat pe site-uri dupa review-uri dar nimic. Asa ca o sa scriu eu unul. Se spune despre el ca:"Contine Extract de Hibiscus, care regleaza secretia de sebum si Microsfere vitaminizate din grupul B, care hidrateaza si hranesc firul de par de la radacina pana la varf". Asa si este extractul de Hibiscus se simte de cand desfaci capacul(din pacate pentru mine care nu prea agreez mirosul lui). Intradevar dupa ce m-am spalat cu el, am reusit sa uit cate zile au trecut. Parul meu era dupa 4 zile la fel ca in prima zi de spalare. Asta fiind o performanta, pentru ca parul meu se ingrasa nu a doua zi, ci la cateva ore dupa spalare. La capitolul hidratare ce sa zic, ar insemna totusi sa cer prea mult de la un sampon antiseboreic sa hidrateze varfurile parului meu care numai el stie saracu cata vopsea a mancat in astia zece ani in care l-am tot vopsit.

Despre Phytocedrat pot sa spun ca este un pic mai slab la capitolul indepartat sebumul. De fapt in descriere si zice ca are o formula usoara, si asta ar fi bine, pentru ca ar insemna ca nu usuca varfurile. Dar cu toate astea varfurile sunt la fel de uscate ca si la Foltene. In plus este cam lichid, ceea ce e un pic deranjant pentru ca curge din palma pana sa ajungi cu el pe par.

Deci dintre cele doua as alege Foltene cu toate ca sunt fana produse Phyto. Asta e. Poate data viitoare.

2 comments:

ColourMePretty said...

Uite un link util pentru produsele Phyto, ti-am selectat exact aceasta categorie, si sunt 29 de postari relative.
http://thingsbyms.blogspot.com/search/label/Phyto
Mihaela lucreaza la firma importatoare Phyto, Lierac, Nuxe, Mustela, 3 Chenes, etc si mai organizeaza giveaways pentru noi bloggeritele, poate pe langa utilitatea articolelor ei daca participi ai noroc sa le si incerci gratis.
Hugs

Anonymous said...

si eu un par gras care se ingrasa la cateva ore :) si am folosi Phytocedrat dar nu m-a multumit asa ca ma gandeam la Foltene pt par gras si am gasit acet blog! il mai folosesti?